İHRACATIN FAYDALARI NELERDİR?

Nakliye Artık Daha Kolay

İHRACATIN FAYDALARI NELERDİR?

            İhracatın kısaca tanımı; dış satımdır. Yani ülkenizde ürettiğinizi yurt dışında satmanızdır. İhracat yapmaya başladığınızda artık uluslararası pazara açılmışsınız demektir ve bu ülkemizin pazarında aldığınız riskten çok daha fazlasını omuzlarınıza yüklendiğiniz anlamına gelir. Ama rekabete girip, tutunduğunuzu varsayarsak ihracatın birçok faydasını saymak mümkündür.

 

            Öncelikle işinizin artık daha çabuk ve rahat büyüyebileceğini söyleyebiliriz. Neden mi? Çünkü uluslararası pazar ülkemizin pazarına göre size daha çok kar ve satış sağlayacaktır. Ne de olsa artık müşteri yelpazeniz ülkemizle sınırlı değildir. Bütün dünya nüfusu sizin için potansiyel müşteridir.

 

            İhracat yapma oranınız arttıkça ülkemizin pazarına olan bağımlılığınız azalacaktır. Bu da size herhangi bir ekonomik krizi daha rahat bir biçimde atlatma olanağı sağlayacaktır. Ayrıca pazardaki küçük durgunluklarda sizi etkilemeyecektir.

 

            Daha çok müşteri daha çok satış demektir. Daha çok satış da daha çok üretim anlamına gelmektedir. Daha çok ürettiğinizde ürün başına maliyetinizi de azaltacağınızı belirtelim. Uluslararası çalışan bir firma olduğunuz için teknolojik gelişiminiz büyür ve dünyadaki büyümeyi daha yakından takip edersiniz. Ayrıca siz ve çalışanlarınız farklı kültürleri tanıma ve etkileşim kurma fırsatını da yakalamış olacaksınız. Markanız artık uluslararası bir tanınırlığa sahip olacak ve bu da markanızın değerini hem iç hem de dış pazarda arttıracaktır.

 

Kobilerin nakliye işlemlerini kolaylaştırıyoruz

            İhracat yapmanızın elbette ülkemize de büyük faydaları dokunacaktır. İhracat yaptığınızda daha çok üretecek ve daha çok üretmek için daha çok insan çalıştıracaksınız. Bu ülkemizin insanlarına iş imkânı sağlayacağınız ve bölgesel kalkınmaya destek vereceğiniz anlamına gelmektedir. Ülkemizin iş istihdamı sayenizde bir miktar daha artmış olacaktır. Ayrıca ülkemize döviz girişini arttırarak dış ticaret açığının kapanmasına da destek vereceğinizi kesinlikle unutmayın. Bu aynı zamanda dış ticarette rekabet üstünlüğünü de sağlayacaktır.   

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir